nieuwe peuters

Beste ouder(s)Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen in de klas volgen hier enkele weetjes en afspraken:

 • De peuters werken, spelen en leren in hun eigen klas, elke dag, de volledige dag.
 • Op donderdag en vrijdag krijgen de peuters bewegingsopvoeding van Juf Joke of mezelf. 
 • Elke peuter krijgt een heen- en weerschriftje. Hierin komen berichtjes van mij en ook van jullie. Speciale mededelingen, weetjes, het nieuwe thema, briefwisseling, rekeningen … Het schriftje heeft vele doeleinden.  
 • De schoolpoort gaat open om 8.20u. Vanaf dan kunt u uw peuter naar school brengen. Als ouder van een nieuwe peuter mag u uw kindje, de eerste week, begeleiden tot aan zijn/haar stip. Een goede raad: houd het afscheid kort.  Om 8.40 gaat de bel en starten we in ons klasje. Het is zowel voor de peuters als voor mezelf aangenaam als iedereen op tijd is. 
 • Elke leerling op onze school krijgt een fluojas. Het is de bedoeling dat uw kind die elke dag aantrekt om naar school te gaan. 
 • De maaltijden worden op vrijdag doorgegeven aan de traiteur. Als uw peuter altijd een warme maaltijd of boterhammen eet op school, hoeft u dit maar één keer aan te duiden, vooraan in het heen – en weerschrift. Indien uw kind soms naar huis gaat, soms boterhammen eet of soms een warme maaltijd eet, gelieve dit dan telkens op maandag in te schrijven. Wanneer uw peuter door bepaalde omstandigheden niet aanwezig is, gelieve de school dan ‘s morgens te verwittigen. Zo kan de maaltijd nog geannuleerd worden.
 • In de voormiddag krijgt uw peuter kans om melk te drinken in de klas. Gelieve specifiek aan te duiden indien u dit NIET wenst. (Ik geef de kinderen altijd de vrij keuze tussen melk of hun eigen water) In de namiddag drinkt iedereen uit zijn eigen waterfles. 
 • In de namiddag drinken we samen water. Gelieve een flesje (graag een leuke, herkenbare drinkfles) mee te geven op maandag. Op vrijdag geef ik de lege drinkfles dan terug mee. (of vroeger indien hij op is)
 • We eten 2x per dag een koekje of een stukje fruit. Indien u fruit in een doosje meegeeft, gelieve dit te naamtekenen. Vele kinderen hebben namelijk dezelfde doosjes. Op vrijdag is er maar 1 keer speeltijd, dus 1 stuk fruit of koek meebrengen. In de voormiddag eten we altijd fruit of rauwe groenten, in de namiddag mag een droge koek ook.
 • Gelieve reservekledij mee te geven in een stevige plastiek zak. (een paar sokken, 2 slips, 2 broeken of rokjes, een t-shirt en een trui. Graag alles naamtekenen. ) Deze kledij blijft in de klas om het gewicht in de boekentas te beperken. Als uw kind een ongelukje heeft gehad, graag dan opnieuw reservekledij meegeven. Luiers laat ik wel in de boekentas. 
 • Elke nieuwe peuter kan gebruik maken van onze slaapklas. Tussen 12.30u. en 14.00u. kan uw peuter slapen in de slaapklas onder de goede zorgen van juffrouw Rita. 
       Ieder ‘slapertje’ brengt best zijn eigen spullen mee:

       Een klein kussentje
       Een knuffel/fopspeen/doekje (dat in de slaapklas kan blijven)
       Enkele luiers indien nodig.

       Iedere peuter mag de slaapklas gebruiken tot de volgende instapdatum.
 • Graag alle spullen naamtekenen, zeker mutsen, sjaals, koekjes, fruit, waterflesjes, …  Zo houden we onze stapel met verloren voorwerpen zo klein mogelijk.

Wat een lijstje he :) 
Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking. Indien er nog vragen zijn, aarzel niet om me voor of na school aan te spreken.

Vele groeten


Juf Heleen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten