woensdag 2 mei 2018

thema: De kapper

Hallo iedereen

Een klein verslagje van ons afgelopen thema: De kapper. 
Jules' haren werden wat te lang. Maar hij is bang om naar de kapper te gaan. Met die grote scharen en borstels ziet de kapper eruit alsof hij Jules veel pijn zou kunnen doen. Gelukkig hebben de peuters Jules kunnen overtuigen dat het bij de kapper heel erg leuk en gezellig kan zijn...
In dit thema stond onze kappershoek centraal waarin de kinderen volop met materialen konden experimenteren op elkaar, de juf en 'het hoofd'. Er zaten echte talenten tussen :) 

We leerden ook verschillende kapsels kennen (piekjes, recht haar, krulletjes, vlechtjes, ...) en juf toonde elke dag een nieuwe stijl. De een wel al wat geslaagder dan de ander :)
Ook leerden we enkele nieuwe haarkleuren kennen, blond, bruin en ros ipv geel, lichtzwart en oranje. We hebben ook een tuturalfilmpje op You Tube bekeken over hoe we ons haar roze, blauw of grijs kunnen kleuren. Best niet uittesten zeker...

De kinderen mochten ook met gel en lak experimenteren (onder het nauwlettend ook van juf natuurlijk)
Verder stond de techniek 'knippen' centraal. We hebben vooral veel geëxperimenteerd met de schaar en allerlei knipmogelijkheden (papier, 'haar', plasticine, ...). Zo leren we het knippen wat gewoon worden. Vergeet thuis niet te oefenen want knippen is moeilijk dan het lijkt voor de peutertjes. 

Naast Jules gaan de mama's ook wel eens graag naar de kapper. Daarom gaan deze week en volgende week onze allerliefste mama centraal zetten. We zijn al volop bezig met het cadeautje en het kaartje (vandaar deze keer geen foto's van de knutselactiviteiten ;D)
Willen alle peuters een grote, NIET doorzichtige zak meebrengen met naam op tegen volgende week maandag. Dit om het cadeautje mee naar huis te kunnen nemen. 

Tenslotte nog even herinneren dat er vrijdag onze slothappening van ONE MILE A DAY is. Wie thuis is en zin heeft mag zeker komen kijken om 13u45 op het voetbalveld van Speelweide
En niet vergeten: trek 's morgens je leukste sportkledij, zweetbandjes en fluo accessoire  maar aan want ook de wij (de peuters en juf) lopen mee!

Tot dan! 

Hieronder nog enkele foto's van het afgelopen thema:


 

Met het mooie weer is ons terrasje ook terug officieel open. 
 

de jaren 90 coupe bij uitstek: palmboompjes. 

 
een demonstratie van hoe we van 'krulletjes' naar  stijl en recht haar gaan. 

 

wassen, drogen en stijlen. 
 
 Dit is Esmée, ons nieuwste vriendje in de klas


Geen opmerkingen:

Een reactie posten