maandag 21 mei 2018

Brontorina

Beste ouder(s)

We hebben heel hard gewerkt aan onze koekjestoren en de waffeltjes. Hopelijk hebben jullie er kunnen van genieten.

Deze week zijn we gestart met een thema rond een prentenboek. De kindjes zijn de laatste tijd erg geïnteresseerd in dino's. Omdat dit een behoorlijk moeilijk onderwerp is, ben ik op zoek gegaan naar een prentenboek rond een dino...
Brontorina is een brontosaurus die graag ballerina wil worden. Ze gaat naar de studio van Madame Lucille om les te volgen maar wat blijkt, ze heeft geen gepaste schoenen en ze is veeeel te groot. Gelukkig maakt de mama van een andere ballerina reuze schoenen en zoekt Madame Lucille een grotere plek om te dansen.
We werken dus deze week en volgend week vooral rond dino's, ballet en de tegenstelling groot - klein.

Hieronder alvast de eerste sfeerfoto's.
Het volgende thema is vaderdag dus het zal weer wat stiller zijn op de blog ;)

Groetjes
Juf Heleen

Ps. leuke anekdote: Frederik Deberdt, de broer van Juf Liselotte (juf van de derde kleuterklas) is een professionele balletdanser. Wij hebben hem op you tube opgezocht en de peuters waren erg onder de indruk :) Ze hebben de hele week gevraagd naar filmpjes van hem.
We hebben ook een stukje van het zwanenmeer bekeken en de kindjes dansten stukjes na tijdens het vrij spel. Misschien ontwikkelen zich wel echte talenten... Ik heb in ieder geval veel gelachen :)Hieronder enkele van onze activiteiten van deze week: Een grote Brontorina in oranje schilderen (grove motoriek oefenen), 'eten voor de dino's' vissen (fijne motoriek oefenen), met boetseerklei een Brontorina maken (kracht in de vingers en handen oefenen), een dino kleuren (pengreep oefenen en plezier beleven), onszelf rangschikken van groot naar klein, een nieuwe studio bouwen voor Brontorina, vrij spel met de dino's, ...Geen opmerkingen:

Een reactie posten