zondag 18 maart 2018

Jules is ziek

Beste ouder(s) en andere blogbezoekers

Jules had het zwaar deze week, eerst had hij rode vlekjes en daarna heeft hij zijn been gebroken. Ai ai ai. Maar niet alleen Jules had ervan, er woede een beestje in de klas ook. Veel kindjes zijn even 'out' geweest de afgelopen twee weken. Hopelijk is iedereen weer genezen en klaar voor het volgende thema: 'Pasen, nieuw leven'

Graag deze week volgende spulletjes meegeven: Een oude krant en een kaasdoosje (of een botervlootje). Bedankt!

Hieronder de foto's van ons thema, we hebben onder andere het volgende gedaan: 

- We hadden een ziekenhuis in de klas. De dokters hebben heel goed voor hun patiĆ«nten gezorgd. 
- We maakten enkele werkjes zoals een dokterstas waarbij we de moeilijke spullen leerden kennen. We hebben ook een bedje gemaakt zodat Jules goed kon uitzieken. 
Let vooral op het deken. De peuters hebben voor de eerste maal met alle verf tegelijk mogen werken. Ze kregen de opdracht om alle penselen in de juiste pot te houden, om niet door elkaar maar naast elkaar te schilderen en om dan nog eens op tijd af te wisselen van kleurtje. Een hele opdracht maar ze hebben dat goed gedaan :) 
- We hebben ook de hele week 'gezondheidsoefeningen' gedaan. Als je veel sport ben je fit en wordt je niet zo snel ziek. Jules heeft ons getoond hoe het moest.
- We leerden het liedje 'Hatjoem' 
- Verder hebben we pilletjes leren rollen uit plasticine. Terug wat fijne motoriek en kracht in de handjes oefenen ;)
- We luisterden nog naar het verhaal van Jules die zijn been gebroken had. Daarbij hebben we geleerd om een verband rond elkaars arm te doen. Niet zo gemakkelijk :)
- Verder hebben we ook nog stil gestaan in onze godsdienstmomentjes rond het zorgen voor elkaar als we ziek zijn. En wat blijkt... De mama's en papa's zorgen wel heeeel goed voor de peuters als ze ziek zijn. En dan mogen ze al eens extra naar de televisie kijken ;)

Tot volgende keer
Groetjes
Juf en Jules

ps. Welkom in onze klas Yuna! Geen opmerkingen:

Een reactie posten