vrijdag 29 september 2017

thema 'een grote berenknuffel'

Beste ouder(s)

Ons berenthema is voorbij en het was bereleuk :)We leerden elkaars knuffel kennen. Oui Oui, Mickey, Wimpie, Bumba, een Minion... ze waren allemaal van de partij

De peuters leerden het kleur Bruin beter kennen. We werkten het hele thema lang met en rond dat kleur. Zo leren we beetje bij beetje alle kleuren kennen. 

We hebben ook voor de eerste keer 'schrijfdans' gedaan. Dit is een activiteit waarop we samen op muziek 'krabbels' tekenen die de fijnmotorische ontwikkeling stimuleren alsook de schijfmotoriek. Natuurijk terug in het kleurtje van Bruintje de Beer.

Leon werd 3 jaar. Hiep Hiep Hiep Hoeraaaaa

Lekker smullen van de appelcake in het zonnetje. Zalig :)
In de tweede week werkten we vooral rond Goudlokje en de 3 beren. Ik speelde het verhaal in een toneeltje en de kinderen konden dit dan naspelen in het poppenhuis. Heel grappig om ze bezig te zien :)
Op vrijdag was er tijd voor een gezelschapsspelletje. Nils heeft gewonnen (overduidelijk hé)

We hebben ook de eerste keer met de schaar gewerkt. Een hele belevenis. Verder leerden we nog de begrippen Groot en Klein. Het cijfer 3 kwam aan bod alsook het godsdienstthema rond troosten en afscheid nemen van je knuffel. 
We hebben nog een relaxatie oefening gedaan met onze knuffel en een parachutespel in de tuin. Nog even genieten van de laatste zonnestraaltjes. Volgende week hebben we het over fruit en groenten in het thema 'VITAMINNIES'

Jullie hoeven daar niets voor mee te brengen maar mocht je eraan denken mag je altijd eens een 'specialer' stuk fruit meegeven. We gaan deze week elke dag alle potjes fruit dat de kindjes meehebben in een grote kom gooien en terug eerlijk verdelen. Zo hebben we elke dag een fruitsalade en leren de kindjes misschien eens een nieuw of ander stukje fruit kennen. Het wordt vooral een proevertjes week waarbij we vele smaken en nieuwe woordjes zullen leren. 
Willie de Worm gaat eens proeven van alle groenten en fruit. We zullen zien wat hij wel en niet lekker vindt. 
We zullen ook een 'rauwegroentjes - kunstwerk' maken. Eens zien als dat een succes wordt :) 

Groetjes en prettig weekend!!!
Juf Heleen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten