zondag 8 januari 2017

Welkom

Beste ouder(s)

Na mijn zwangerschap en de geboorte van onze dochter Juliette is het nu tijd om er terug in te vliegen. 

Dit is Juliette 
Omdat de kindjes en ikzelf elkaar moeten leren kennen, werken we tot en met woensdag zonder thema. We brengen wat praktische zaken in orde en leren elkaar kennen. 
Vanaf donderdag starten we met het thema ‘De baby’ De tante van Jules heeft net zoals juf een baby’tje gekregen… Spannend.


Graag een foto van uw peuter (eventueel met ouders of broer/zus) als baby meegeven. Dit is voor in het klaskijkboek*.
Ook graag het geboortekaartje meegeven indien mogelijk. Die bespreken we en hangen we even uit dus jullie krijgen die ongeschonden terug.


Er komen ook 6 nieuwe vriendjes naar onze klas: Welkom Lana, Dieuwke, Evita, Lize, Alexander en Viktor. Eerste kleuters Cash, Lukas, Alessio en Estée verhuizen naar Juf Joke.

Normaal post ik themaverslagen en andere weetjes en vragen op de klasblog:  deklasvanjufheleen.blogspot.com Je kan er vaak ook foto’s van onze activiteiten terug vinden. Je kan er ook de ‘klasregels’ en andere tips vinden. 
Als er iets dringends of speciaals is, herinner ik jullie via het schriftje eraan om even op de blog te kijken. Anders post ik ongeveer om de 2 weken een verslagje. (net voor of na een nieuw thema)

Bij vragen aarzel niet om mij voor of na school aan te spreken. Je kan mij altijd in mijn klas vinden, in de eetzaal op het einde van de dag of dinsdagmorgen op de speelplaats. Ik kijk ook elke dag in de schriftjes.

Ik kijk er alvast naar uit om iedereen te leren kennen
Vele groetjes
Juf Heleen

*Het klaskijkboek is een fotoalbum met alle foto’s die we doorheen het jaar verzamelen van de peuters. Vb. Foto’s rond thema de baby, foto’s rond thema moederdag, … 

Het doel hiervan is dat de peuters onderling vertellen tegen elkaar over gekende personen en situaties. Daarbij wordt onder andere het spontaan taalgebruik en de durf om te vertellen gestimuleerd. Op het einde van het schooljaar krijgen jullie de foto’s terug. Die kunnen soms wel wat gekreukt zijn door het intensieve gebruik. Het is namelijk een heel populair voorwerp :)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen